LATEST NEWS

Have a quick look at our blog to show you all of the latest news from Europlan...

TEST

TEST
WHAT TO SAY HERE

Friday, 17 June 2016

Παρουσίαση έργου: AVRA IMPERIAL BEACH RESORT & SPA


Μελέτη-Επίβλεψη: ΜΜ Group Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε.
Αρχιτέκτονας Έργου: Βασίλης Λαμπρινός
Χρόνος μελέτης και αποπεράτωσης: 2005-2011
Φωτογραφίες: Γιάννης Βρέττος, Christos Drazos photography
Κείμενα: ΜΜ Group Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε.
Υπεύθυνη Παρουσίασης: Άννα Λαμπρινού
Το AVRA IMPERIAL BEACH RESORT & SPA είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, κατασκευασμένο σε μια έκταση 65 στρεμμάτων στο Κολυμβάρι Χανίων, 23 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, στην Κρήτη.
Η ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνει, 328 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, 2 μεγάλες εξωτερικές πισίνες, 1.500 τ.μ. και 700 τ.μ., γλυκού και θαλασσινού νερού αντίστοιχα, κέντρο ευεξίας (spa) 1.900 τ.μ., 10 αίθουσες συνεδρίων συνολικής χωρητικότητας 2000 ατόμων, με μία κεντρική 1000 ατόμων και 9 μικρότερες, 3 εστιατόρια, 3 bar και 2 Pool Bar, υπαίθριο θέατρο και γήπεδα τέννις.
Η είσοδος στο ξενοδοχειακό συγκροτήμα, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του δρόμου που οδηγεί προς το χωριό του Κολυμβαρίου. Τμήμα του ξενοδοχείου, με 64 δωμάτια, πισίνα, pool bar και καταστήματα, είναι τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά το δρόμου και συνδέεται με το υπόλοιπο συγκρότημα μέσω μεταλλικής πεζογέφυρας.
Η μνημειακή είσοδος του ξενοδοχείου ακολουθεί γραμμές και μοτίβα εμπνευσμένα από τον μινωικό πολιτισμό. Τα σύμβολα της γραμμικής Β’, μινωικής γραφής, συνθέτουν την κεντρική διακοσμητική ιδέα και συναντώνται σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου με εφαρμογές σε ταπετσαρίες, δάπεδα και λοιπές επιφάνειες.
Η είσοδος οδηγεί στο χώρο υποδοχής και σε χώρους καθιστικού. Στο χώρο της υποδοχής, δεσπόζει το ταβάνι με το επιβλητικό του ύψος και τα μεγάλα κυκλικά φώτα οροφής. Τα υλικά όπου επικρατούν στους χώρους αυτούς είναι το μάρμαρο, το γυαλί και η πέτρα τοπικής παραγωγής. Φωτιζόμενα μινωικά σύμβολα, εντοπίζονται χαραγμένα πάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες.
Βγαίνοντας από το χώρο υποδοχής προς τους εξωτερικούς χώρους, ο επισκέπτης αποκτά μία πανοραμική άποψη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Εντυπωσιακό στοιχείο των εξωτερικών διαμορφώσεων αποτελεί η υπέργεια πισίνα, κατασκευασμένη από γυαλί, καθώς και η επικάλυψη των κτιριακών όγκων, η οποία απαρτίζεται από ημικυκλικά, θολωτά στέγαστρα από ξύλο και μέταλλο, μορφολογικό γνώρισμα των νεωρίων στον ενετικό λιμένα Χανίων.
Τα δωμάτια και οι σουίτες ακολουθούν τις ίδιες συνθετικές αρχές. Λιτές επιφάνειες με γραμμικά μοτίβα και χρήση υλικών όπως μάρμαρο, ξύλο και γυαλί. Πολλές σουίτες, διαθέτουν ιδιωτική ή κοινόχρηστη πισίνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των συνεδριακών χώρων και ειδικά της μεγάλης αίθουσας η οποία διαθέτει ειδικά προσαρμοσμένη οροφή από ανισοϋψείς λωρίδες ξύλου. Προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση υποστυλωμάτων εντός της αίθουσας, έχει γίνει χρήση της τεχνικής της προέντασης.
Αντίστοιχα προσεγμένος σχεδιαστικά, είναι και ο χώρος spa με τη μεγάλη εσωτερική πισίνα, η οποία δέχεται φυσικό φωτισμό μέσω γυάλινης οροφής.
Σημασία δεν έχει δοθεί μόνο στην αισθητική αρτιότητα του συγκροτήματος αλλά και στον ενεργειακό σχεδιασμό του, όπου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Έγινε χρήση γεωθερμίας, εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης, όπου μέσω αντλίας θερμότητας μεταφέρεται η θερμότητα από και προς το υπέδαφος για την παραγωγή κρύου νερού για κλιματισμό και ζεστού νερού για θέρμανση και χρήση. Άλλο στοιχείο ενεργειακού σχεδιασμού αποτελούν τα φυτεμένα δώματα, τα οποία λειτουργούν ηχομονωτικά και βελτιώνουν τη θερμική συμπεριφορά των δωματίων.
Avra Imperial Beach Resort & Spa / MM Group – Conference Room
Avra Imperial Beach Resort & Spa / MM Group – General
Avra Imperial Beach Resort & Spa / MM Group – Pool
Avra Imperial Beach Resort & Spa / MM Group – Reception Lobby Lights
Avra Imperial Beach Resort & Spa / MM Group – Spa
Avra Imperial Beach Resort & Spa / MM Group – Exterior Side
Avra Imperial Beach Resort & Spa / MM Group – Executive Suite
Avra Imperial Beach Resort & Spa / MM Group – Deluxe Room
Company profile
Η MM Group Σύμβουλοι Μηχανικοί E.Π.Ε. είναι μία από τις μεγαλύτερες Μελετητικές Εταιρείες στην Κρήτη, δραστηριοποιείται στα Χανιά και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Συμβούλου Μηχανικού για Μελέτες, Επιβλέψεις και Διαχείριση Έργων καθώς και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη σε οποιασδήποτε φύσης τεχνικά έργα. Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο στην Οδό Πολογιώργη 27, όπου βρίσκεται και η έδρα της, σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες καλύπτουν έκταση 550 τ.μ.
Η εταιρεία αποτελείται από τους δύο εταίρους, Βασίλειο Λαμπρινό, Αρχιτέκτονα Μηχανικό και Μιχαήλ Μετοχιανάκη, Μηχανολόγο Μηχανικό, εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι διακρίνονται για την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση, την αποδεδειγμένη εμπειρία και τον επαγγελματισμό τους. Οι ομάδες όλων των ειδικοτήτων είναι σε πλήρη συνεργασία από την έναρξη κάθε έργου, εξασφαλίζοντας ότι το έργο θεωρείται ως ενιαίο σύνολο από το αρχικό στάδιο και καθ’ όλη τη διάρκεια σχεδιασμού.
Η ΜΜ Group μπορεί να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων Αρχιτεκτονικών Μελετών, Σχεδιασμό Εσωτερικών Χώρων / Διακόσμηση, Σχεδιασμό Τοπίου, Στερεοσκοπικές απεικονίσεις, 3D Μοντελοποίηση και Βίντεο του έργου, καθώς επίσης εκπόνηση Τεχνικών Μελετών οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών, υδραυλικών, ενεργειακών εφαρμογών, στατικής ανάλυσης, φωτισμού, πυροπροστασίας και συναγερμού, συστήματα IDS, συστήματα CCTV, συστήματα HVAC, συστήματα ελέγχου, κλπ. Η εταιρεία είναι επίσης ειδικευμένη στη Παροχή Υπηρεσιών Διαχείρισης Έργου. Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει την απόκτηση των απαιτούμενων αδειών, τον συντονισμό των διάφορων υπεργολάβων, την επίβλεψη της κατασκευής, τη δοκιμή των συστημάτων λειτουργίας, καθώς και τις συνδέσεις με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Η ομάδα σχεδιασμού της MM Group, δίνει έμφαση στο «Sustainable Design» και τη διαδικασία «Integrated Design» και διασφαλίζει ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσω εγκατεστημένων και ελεγχόμενων πρακτικών ποιητικού ελέγχου.
Από την έναρξη της λειτουργίας της, η MM Group, έχει επενδύσει σημαντικά στην εξασφάλιση ενός πλήθους διεθνών προδιαγραφών και στη δημιουργία διασυνδέσεων με γνωστά διεθνή κέντρα τεκμηρίωσης και τεχνογνωσίας, μέσω των οποίων εξασφαλίζει τα απαιτούμενα κάθε φορά, πρότυπα, προδιαγραφές και κανονισμούς. Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί κατά EN ISO 9001:2008, από τον οργανισμό πιστοποίησης TUV με πεδίο εφαρμογής την «Σχεδίαση, Ανάπτυξη και Διαχείριση Αρχιτεκτονικών και Τεχνικών Έργων και Ολοκληρωμένων Συστημάτων». Διαθέτει επίσης Μελετητικά Πτυχία Γ’ Τάξης, στις Κατηγορίες 6 (Αρχιτεκτονικές Μελέτες), 7 (Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες), 9 (Ηλεκτρολογικές-Ηλεκτρικές Μελέτες) και 15 (Μελέτες Βιομηχανιών-Προγραμματισμός – Σχεδιασμός – Λειτουργία).
Τα έργα που έχουν εκπονηθεί ως τώρα από την MM Group, περιλαμβάνουν:
Κατοικίες (Ιδιωτικές κατοικίες και Συγκροτήματα Κατοικιών), Βιομηχανικούς και Επαγγελματικούς Χώρους (Ξενοδοχεία, Εκθέσεις Αυτοκινήτων, Κτίρια Στάθμευσης Αυτοκινήτων, Οινοποιεία, Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Τραπεζικά Καταστήματα, Πολυκαταστήματα και Εμπορικά Κέντρα, Ιατρικά Κέντρα και Κλινικές, Κτίρια και Χώροι Γραφείων, Συνεδριακά Κέντρα, Πολυχώροι Κοινής Ώφέλειας), Χώρους Εκπαίδευσης, Άθλησης και Πολιτισμού (Σχολεία, Γήπεδα διαφόρων αθλημάτων, Μουσεία, Θρησκευτικοί Χώροι) και Δημόσια και Στρατιωτικά Έργα (Ταχυδρομεία, Πυροσβεστικοί Σταθμοί, Έργα οδοποιίας, Ηλεκτρικοί Υποσταθμοί, Αντλιοστάσια – Βιολογικοί Καθαρισμοί, Συστήματα Προστασίας Στρατιωτικών Μονάδων, Κεντρικά Συστήματα Οπτικών Ινών, Κεντρικά Συστήματα Ειδοποίησης Στρατιωτικών Μονάδων (mass notification), Κεντρικά Συστήματα IDS και Fire Alarm (πυραναγγελίας), Συστήματα Κλειστού Κυκλώματος Παρακολούθησης Στρατιωτικών Μονάδων) κ.λπ.
Για περισσότερες πληροφορίες:MM Group Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε.Πολογιώργη 27Τ.Κ. 73134, Χανιά – Κρήτηwww.mmgroup.gr

0 comments:

Post a Comment