LATEST NEWS

Have a quick look at our blog to show you all of the latest news from Europlan...

TEST

TEST
WHAT TO SAY HERE

EUROPLAN

The first choice for excellence....

EUROPLAN

The first choice for professionalism....

EUROPLAN

The first choice for understanding....

EUROPLAN

The first choice for reliability...

EUROPLAN

The ONLY choice for you !!!.

Wednesday, 31 August 2016

The Sustainability Treehouse | Mithun

Courtesy of Mithun - Photography: Joe Fletcher
 
The Sustainability Treehouse, a Living Building Challenge targeted interpretive and gathering facility situated in the forest at the Summit Bechtel Reserve, serves as a unique icon of camp adventure, environmental stewardship and innovative building design. Mithun led the integrated design process and a multidisciplinary team to achieve the engaging, high‐performance facility.
1st Floor Plan - Courtesy of Mithun
1st Floor Plan – Courtesy of Mithun
The Treehouse provides dynamic educational and gathering spaces for exploring and understanding the site and ecosystem at the levels of ground, tree canopy, and sky. The towering Corten steel frame elevates visitors to extraordinary vantages and provides an armature for green building systems, such as photovoltaic panels, wind turbines, and a large cistern and water cleansing system. Interactive exhibits showcase and celebrate sustainable technologies.
Courtesy of Mithun - Photography: Joe Fletcher
Courtesy of Mithun – Photography: Joe Fletcher
Overall, the Treehouse captures the waonder of childhood exploration and places environmental education at the forefront of meaningful experiences and camp messages for thousands of annual visitors to take home.
Courtesy of Mithun - Photography: Joe Fletcher
Courtesy of Mithun – Photography: Joe Fletcher
Project Info:
Architects: Mithun
Location: 2550 Jack Furst Dr, Glen Jean, WV 25846, United States
Executive Architect/Architect of Record: BNIM
Area: 3357.0 ft2
Project Year: 2013
Photographs: Joe Fletcher
Manufacturers: Artistar Lighting, Atlas Steel, B-K Lighting, Dovetail Solar & Wind, Eco Wood Stain, Rainwater Management Solutions, Selux, Spectrum Lighting, UGE
Landscape Architect: Nelson Byrd Woltz
Structural Engineering: Tipping Mar
MEP Engineer: Integral Group
Exhibit Design: Volume, Inc./ Studio Terpeluk
Lighting Design: Dave Nelson & Associates
Geotechnical: S&ME
Code Consultant: FP&C Consultants
Contractor: Swope Construction
Client: Boy Scouts of America / Trinity Works
Site Area: 10,000 acres

Dokk1 Wins Public Library of the Year Award 2016 | Schmidt Hammer Lassen

Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects - Photography © Adam Mørk
Dokk1 in Aarhus, Denmark, was announced the Public Library of the Year at a prestigious ceremony during the International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) congress in Columbus, Ohio. The international panel of judges recognised Dokk1 as a true library of the future that embraces new digital developments, user demands, local culture, and a desire to accommodate diverse population groups within an open and functional architectural expression.
Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects - Photography © Adam Mørk
Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects – Photography © Adam Mørk
Dokk1 triumphed over libraries from Australia and the United States, becoming the third public library to receive the international prize awarded by the Danish Agency for Culture and Palaces as a part of the Model Programme for Public Libraries.
Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects - Photography © Adam Mørk
Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects – Photography © Adam Mørk
“Dokk1 is a covered urban square – an undulating landscape that facilitates learning, knowledge sharing, innovation and a sense of community,” says Senior Partner Kim Holst Jensen, Schmidt Hammer Lassen Architects. “Our goal has been to create a stimulating and dynamic environment at this unique location that fosters valuable and meaningful relationships between people; a cultural centre that everyone can see themselves in. Architecture, with all its supporting disciplines has served to fulfil this greater ambition and we have been overwhelmed by how the people of Aarhus have embraced Dokk1 since opening day”, says Senior Partner Kim Holst Jensen, Schmidt Hammer Lassen Architects.”
Project Information:
Architects Schmidt Hammer Lassen Architects
Location Dokk 1, Nordhavnsgade 2, 8000 Aarhus C, Denmark
Client PartnerRealdania
Area 35600.0 sqm
Project Year 2015
Photographs Adam Mørk

Стол с морским дном

Английский дизайнер Кристофер Даффи спроектировал кофейный столик Abyss, который напоминает геологический макет морского дна – с островами, лагунами и впадинами.

Стол с морским дном


"Однажды на фабрике я начал разглядывать листы толстого стекла, – рассказывает Кристофер Даффи. – Я заметил, что материал темнеет по мере увеличения слоев – точно также и прозрачная морская вода темнеет на глубине". Дизайнер решил использовать этот декоративный эффект, чтобы воспроизвести морские глубины в комнатном формате, и создал столик Abyss.

Стол с морским дном


На то, чтобы разработать проект столика, команда бюро Duffy London потратила целый год – дизайнеры экспериментировали со стеклом, разными видами пластика и породами дерева.

Стол с морским дном


Итог – столик с прямоугольный столешницей из множества слоев стекла, изображающей морскую воду, с основанием из пластов древесины, которые символизируют земную породу. Благодаря выверенной геологии "лагуны" цвет столешницы меняется в зависимости от глубины участка. Столик выпускается ограниченным тиражом в количестве 25 штук. 

Стол с морским дном


Текст: Ксения Ощепкова

“Морской” ресторан в Гонконге

По понятным причинам в Гонконге полно рыбных ресторанов, но недавно в живописной бухте Рипалс-Бей на южной стороне острова открылся один особенный.
“Морской” ресторан в Гонконге


Расположенный на третьем этаже торгового пассажа The Pulse, ресторан Ocean — это вытянутый в длину зал, с одной стороны которого панорамные окна и захватывающий вид на океан, с другой — нависающий над столиками “девятый вал”.
“Морской” ресторан в Гонконге


Сравнение нового ресторана группы Le Comptoir, на кухне которого колдует шеф-повар Августин Бальби, с подводным царством банально, но оно первым приходит на ум. Правда, дизайнеры студии Substance эстеты и избежали связанных с океанскими глубинами затертых штампов. Но не всех — первое же неожиданное впечатление в лобби производят стеклянные бусы, свисающие с потолка так, словно они приплыли сюда сверху и зависли в толще воды.
“Морской” ресторан в Гонконге


Внутри то же ощущение морской сказки — доминантой интерьера стали полукруглые диваны-ракушки, ажурные кресла из ротанга, форма которых напоминает анемоны и коралловые “веера”, и вмурованные в стены аквариумы с медузами и тропическими рыбками. 
“Морской” ресторан в Гонконге


Зал, в отличие от холодных морских глубин, получился очень светлым, и все благодаря окнам в пол и дереву кипариса хиноки, с которым дизайнеры умело сочетали все возможные оттенки моря: общий зал и приватные зоны освещают изящные светильники ручной работы Lasvit, на диванах и в креслах синие и голубые подушки, а на столах — японская авторская керамика и стеклянные бокалы цвета ультрамарин. 
“Морской” ресторан в Гонконге


Фирменный стиль дизайнеры разрабатывали в том же сдержанном ключе: придумали для ресторана интересную “морскую” айдентику, сделали для него всю полиграфию и даже форму для официантов.
“Морской” ресторан в Гонконге


“Морской” ресторан в Гонконге


“Морской” ресторан в Гонконге


“Морской” ресторан в Гонконге


“Морской” ресторан в Гонконге


“Морской” ресторан в Гонконге


“Морской” ресторан в Гонконге


“Морской” ресторан в Гонконге


“Морской” ресторан в Гонконге
“Морской” ресторан в Гонконге


Текст: Евгения Круглова