Have a quick look at our blog to show you all of the latest news from Europlan...




The first choice for excellence....


The first choice for professionalism....


The first choice for understanding....


The first choice for reliability...


The ONLY choice for you !!!.

Friday, 22 December 2017

Merry Christmas from the Europlan Social Media Team!!

The office will be closed for the Christmas period from the 30th December 2017 and returning on the 8th January 2018.
All the team at Europlan would like to wish our followers a wonderful Christmas and a prosperous New Year!
2017 has been a successful year for our social media team. We have seen our facebook followers grow to 2,800 people with new members every day. Our blog is a regular news spot for many people, with members being updated daily of architectural and construction news from around the world. Our App continues to inform customers of news of their projects and we have great feedback on our new Europlan website launched this year. Along with our twitter, Youtube and linkedin accounts we continue to keep people informed about what is happening with the team here at Europlan. We continue to expand and continue to grow. Thank you for growing with us!!
Today will be our last blog post for 2017 and we will see you all again on the 8th January 2018! See you all in the NEW YEAR!!

Stone fireplaces anchor Wyoming retreat by Carney Logan Burke

Crescent H by Carney Logan Burke Architects
American firm Carney Logan Burke Architects has created a spacious home that responds to its picturesque setting at the foot of a mountain range.
The project, called Crescent H, is located in the small town of Wilson in western Wyoming. Situated on a 40-acre (16-hectare site) at the base of the Teton Range, the residence sits atop a gently sloping knoll blanketed with aspen trees.
Crescent H by Carney Logan Burke Architects
The dwelling encompasses 6,500 square feet (604 square metres) and is roughly L-shaped in plan, with rectilinear volumes organised around a courtyard and a reflecting pool. Providing views of the scenic terrain was a guiding concern for the design team.

Crescent H by Carney Logan Burke Architects
"The house is situated to take advantage of panoramic views of the mountain range and a framed view of the Grand Teton is visible through an opening in the trees," said Carney Logan Burke Architects, which is based in the nearby town of Jackson.
"The building program elements are arranged in separate building forms to optimise intimacy and exposure."
Crescent H by Carney Logan Burke Architects
The arrival sequence begins far below the home. A driveway passes through the aspen grove and emerges in an open meadow, where the house is revealed.
"A two-story library 'lantern' within a stone building form announces entry from the arrival court," the studio said.
Crescent H by Carney Logan Burke Architects
The architects used a limited palate of materials to connect the building to its natural environment and to convey a sense of "simplicity and timelessness".
Sedimentary stone cladding from a local quarry alludes to mountains and rock formations, while clear vertical-grain cedar adds warmth and texture to the exterior.
Crescent H by Carney Logan Burke Architects
The roof is wrapped in metal siding, which was chosen for its durability and recycled content. Overhangs on the south help mitigate solar heat gain during the summer.
"Large units of glass are shielded at the south with deep overhangs to screen the summer sun but allow winter sun in for beneficial solar gain," the team said.
Crescent H by Carney Logan Burke Architects
Inside, the home features a fluid layout and a strong connection to the outdoors.
"Movement through the house is choreographed to contrast the characteristics of solid and void, alternately creating shelter, intimacy and connections to outdoor spaces," the team said.
Crescent H by Carney Logan Burke Architects
On the northeast side of the home, the team created a two-storey volume with high ceilings and vast expanses of glass. The ground level contains the library, a laundry room and a pilates studio, while the upper portion houses an office, a reading nook, and a master bedroom connected to a deck.
Crescent H by Carney Logan Burke Architects
The southern portion of the dwelling features a spacious living room, dining area and kitchen. Stone-clad fireplaces serve as visual anchors, while glass walls "roll away to create gracious connections to porches and terraces". The westernmost volume contains two bedrooms and a den.
Crescent H by Carney Logan Burke Architects
The team used a neutral colour palette and earthy materials, including white oak for flooring, ceiling planes and soffits.
The home has a number of sustainable elements, such as a high-performance building envelope and operable windows for natural ventilation.
Crescent H by Carney Logan Burke Architects
Founded over two decades ago, Carney Logan Burke Architects has an extensive portfolio of modern-style dwellings in the American West. Previous work includes a Montana home clad in stone and oxidised steel, and an off-the-grid cabin built on a fire-ravaged mountainside.
Photography is by Gibeon Photography.

Cовременный дом в Израиле

Дом, расположенный в Израиле, представляет собой совместный проект, завершенный дизайнерами Eran Binderman и Rama Dotan. Фасад дома имеет прямое отношение к дизайну интерьеров, создавая баланс между внешним обликом здания и внутренним содержанием. Из-за относительно широкого спектра применяемого в строительстве дома материалов, авторы уделяем большое внимание гармонии с изменяющимися дозами ингредиентов, чтобы создать различные типы пространств. Эта идея была также использована в ряде видов камня и дерева, которые вместе образуют гармоничную палитру цветов, внесенную в дизайн интерьера жилых комнат. Дизайнеры также использовали различные виды металлов, таких как медь, почерневшие железо, олово и темный алюминий. Несмотря на свои размеры и некоторую формальность, в доме создана теплая атмосфера для своих жителей и их гостей. Процесс проектирования закончился большим успехом, отвечая потребностям клиентов.
Cовременный дом в ИзраилеCовременный дом в ИзраилеCовременный дом в ИзраилеCовременный дом в ИзраилеCовременный дом в ИзраилеCовременный дом в ИзраилеCовременный дом в ИзраилеCовременный дом в ИзраилеCовременный дом в ИзраилеCовременный дом в ИзраилеCовременный дом в ИзраилеCовременный дом в Израиле

5 квартир с нейтральными цветами и богатыми текстурами

Возможность разработать не только дизайн, но и создать визуализацию для того, чтобы понять, как будет выглядеть ваш современный дом, является редким талантом. Все эти пять квартир разработала творческая команда опытных визуализаторов из студии Iqosa. Каждое пространство выглядит настолько ярко и элегантно, что вполне могут быть реализованы на практике.  В дизайне интерьера жилых комнат первой квартиры использует природные материалы для создания особенно теплой атмосферы в пространстве. Натуральная щитовая текстура древесины покрывает кухню и простирается выше на потолок. Другие акценты включают в себя натуральный камень колонн, плотные ковры и минималистские скульптурные светильники, сделанные из проволоки. Взаимодействие этих простых материалов и их богатые текстуры создают уникальное и интересное пространство.
5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами
Следующее пространство с вертикальными деревянными панелями заставляет вас чувствовать себя так, как будто вы на самом деле поселились в роще с деревьями, в то время как богатые, темные тона в бетоне и оливы добавляют в пространство некоторый специальный декаданс.
5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами
Третий дом занимает нейтральную цветовую палитру для своих высоких квартир. Шоколадно-коричневый, чистый кремовый и просто бежевый цвета смешиваются вместе в этом шикарном дизайне. Превосходные нейтральные тона предлагают фон для электрического поп-цвета в дизайне интерьера спальни. Она имеет удивительный синий сапфировый рисунок у изголовья и приглашает вас в вздремнуть.
5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами
Нейтральные тона в следующем доме предлагают более серую окраску и оказывают в основном успокаивающий эффект. Текстуры с гладкими стенами, деревянными полами, богатыми коврами и мягкими диванами в этом пространстве весьма примечательны.
5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами
Последнее пространство является немного более сырым. Этот дом немного меньше и ультра-простые элементы заполняют все вокруг.
5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами5 квартир с нейтральными цветами и богатыми  текстурами

Η ομάδα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της ΕΥΡΩΠΛΑΝ σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα !

Τα γραφεία μας θα παραμείνουν κλειστά για την περίοδο των Εορτών από τις 30 Δεκεμβρίου 2017 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2018.

Όλη η ομάδα της ΕΥΡΩΠΛΑΝ, εύχεται στους «ακολούθους» της, χαρούμενα Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο Νέο Έτος!

Το 2017 αποτέλεσε επιτυχημένο έτος για την ομάδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχουμε δει να αυξάνονται σε 2.800 τα άτομα που μας ακολουθούν στο
facebook, ενώ νέα άτομα προστίθενται καθημερινά. Το blog μας, είναι ένα σημαντικό μέσο καθημερινής ειδησιογραφίας, με μέλη που ενημερώνονται καθημερινά για αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά νέα από όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή μας (App), συνεχίζει να ενημερώνει τους πελάτες μας για νέα καθημερινής φύσεως σχετικά με τα έργα τους και τέλος έχουμε μεγάλη ανταπόκριση στη νέα μας ιστοσελίδα Europlan που ξεκίνησε φέτος. Μαζί με τα twitter μας, τους λογαριασμούς Youtube και linkedin, συνεχίζουμε να ενημερώνουμε τους φίλους μας, για τα καθημερινά νέα της ΕΥΡΩΠΛΑΝ. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε. Σας ευχαριστούμε που βοηθάτε στην ανάπτυξη μας!
Σήμερα θα είναι η τελευταία ανάρτηση μας στο blog για το 2017 και θα σας δούμε ξανά στις 8 Ιανουαρίου 2018! Καλή αντάμωση λοιπόν με το ΝΕΟ ΕΤΟΣ


Το καλοκαίρι δρομολογείται η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

Το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού.
Στην Επιτροπή εξετάστηκε η πορεία των εργασιών για την αναστήλωση, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κιονόρδου, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ κ.α.
Όπως ανακοινώθηκε, παραδόθηκε από τον μελετητή στο Υπουργείο Πολιτισμού η Στατική – Αρχιτεκτονική Μελέτη του έργου της αναστήλωσης, η οποία θα εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Μετά την έγκριση, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης του έργου, έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη να έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος και το καλοκαίρι να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Τονίστηκε, επίσης, πως εκτελέστηκαν, με άριστο τρόπο, από την Περιφέρεια Ηπείρου οι εργασίες στερέωσης και ενίσχυσης του δυτικού μεσόβαθρου και του δυτικού βάθρου του Γεφυριού, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στερέωσης – ενίσχυσης των βάθρων, κατά τους προηγούμενους μήνες, και την αισιοδοξία του για τη συνέχεια, εξέφρασε με δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.
«Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των εγκρίσεων των μελετών και των διαδικασιών ανάθεσης αποτελεί κρίσιμο ζήτημα και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη του αναδόχου μέχρι την ερχόμενη άνοιξη και την έναρξη των εργασιών το καλοκαίρι. Είμαι αισιόδοξος ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και το καλοκαίρι του 2018 θα δούμε το γεφύρι να στήνεται πάλι πάνω από τον ‘Αραχθο. Όλα τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έξι ουρανοξύστες, ένα καζίνο και το Ελληνικό

Έξι ουρανοξύστες, εμπορικά κέντρα, επιχειρηματικά πάρκα και ένα καζίνο στο παραλιακό μέτωπο αρκούν για να αλλάξουν όχι μόνο την όψη της Αθήνας αλλά και τον εγχώριο επιχειρηματικό χάρτη.

Τα καλά νέα από το μέτωπο του Ελληνικού, που φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία, όχι μόνο φέρνουν πιο κοντά το μεγαλόπνοο σχέδιο δημιουργίας της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αλλά ανοίγουν και ένα παιχνίδι δισεκατομμυρίων, με συγκεκριμένους αποδέκτες, ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες.
Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το θέμα του Ελληνικού στρώνει, με λίγα λόγια, το χαλί σε χρυσοφόρες μπίζνες για ελληνικές και ξένες εταιρείες που θα χτυπήσουν τα μεγάλα έργα κατασκευής. Από τα έξι μεγαθήρια, ύψους μέχρι 200 μέτρων, και τα ξενοδοχεία, μέχρι τις πολυτελείς κατοικίες, τα γραφειακά συγκροτήματα, τα εμπορικά κέντρα, τη μαρίνα, τους χώρους πρασίνου και αναψυχής, και φυσικά το καζίνο, το δέλεαρ είναι τεράστιο.
Ειδικά το τελευταίο αποτελεί κάτι σαν την «πολύφερνη νύφη» του Ελληνικού, αφού η δημιουργία καζίνο στην καρδιά του παραλιακού μετώπου αποτελεί συμφωνία πρώτης γραμμής για πάρα πολλούς. Τόσο για ξένα επιχειρηματικά μεγαθήρια, αμερικανικής προέλευσης, όσο και για εγχώριους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν καλλιεργήσει ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τη κυβέρνηση.


Thursday, 21 December 2017

Go Logic creates gable-roofed home for oceanfront site in Massachusetts

Quincy Bay Residence by Go Logic
This family dwelling that American studio Go Logic designed for a dense waterfront neighbourhood features a green roof, two-toned cladding and a distinctive silhouette.
Quincy Bay Residence by Go Logic
The Quincy Bay Residence is located on an east-facing, oceanfront lot in Quincy, a densely populated town located just south of Boston. Creating a home that responded to the local historical context was a guiding concern for the design team.
Quincy Bay Residence by Go Logic

"This single-family custom residence harmonises with its context by means of traditional building forms and materials," said Go Logic, a design-build firm based in Belfast, Maine. "But while acknowledging neighbourhood patterns and norms, it does so in a way that clearly differentiates it as a contemporary home."
Quincy Bay Residence by Go Logic
The residence consists of a main dwelling and a detached studio building, which together form a partially enclosed courtyard that is shielded from easterly winds and from the neighbours' view. The front of the home hugs the inland-side of the property, which enabled outdoor space to be situated next to the water.
Quincy Bay Residence by Go Logic
The main dwelling comprises a gable-roofed form wrapped in grey cedar, which sits atop a rectangular volume with natural wood cladding. On the west elevation, a shed dormer pushes out from the facade and shelters the home's entrance. The northwest side has visible, grass-covered roof.
"A single-storey green roof helps break down the building's mass, reducing its visual impact from the street and opening views to the bay beyond," the team added.
Quincy Bay Residence by Go Logic
The interior offers a fluid layout and sweeping views of Quincy Bay. A foyer leads into an open-plan living room, dining area and kitchen. Polished concrete floors and white walls are paired with colourful art and furnishings, include a sofa with mismatched upholstery.
Quincy Bay Residence by Go Logic
"A delicate, cantilevered steel stair forms a backdrop to the living room, while channelling daylight from the windows above," the studio said.
Upstairs, a master suite and two modestly scaled bedrooms feature vaulted ceilings, giving them a loft-like feel. The light-filled rooms feature operable windows, wooden flooring and modern decor.
Quincy Bay Residence by Go Logic
The wood-clad studio building, which occupies the footprint of a former garage, contains a workshop and storage space for water sports equipment. It can also serve as guest quarters.
The architects wanted to ensure the home was energy-efficient in spite of its eastward orientation and its location on a tight urban lot.
Quincy Bay Residence by Go Logic
"We relied on a super-insulated building shell with high-performance, triple-glazed windows to reduce space heating demand and several south-facing windows for passive solar gain," the studio said. "These measures allowed us to open the facade toward views of the bay without compromising the home’s energy performance or comfort."
Quincy Bay Residence by Go Logic
Founded in 2008, Go Logic has completed a number of contemporary homes with vernacular elements, including a wooden house built in a forest clearing in Maine. Earlier this year, the studio launched a line of prefab homes with a New England aesthetic.
Photography is by Trent Bell.