LATEST NEWS

Have a quick look at our blog to show you all of the latest news from Europlan...

TEST

TEST
WHAT TO SAY HERE

Monday, 20 March 2017

Ανακαίνιση διαμερίσματος με ρετρό αισθητική στη Πυλαία Θεσσαλονίκης

                        
Το διαμέρισμα βρίσκεται στα όρια Πυλαίας – Τούμπας, σε μια περιοχή με νεόδμητες οικοδομές. Χαρακτηριστικό των νέων αυτών κατοικιών είναι οι στενοί χώροι και η μεγάλη διάτμηση των χώρων διημέρευσης.
Συνήθως παρατηρούνται «νεκροί» χώροι όπως για παράδειγμα ο διάδρομος, που καταλαμβάνουν τόσα τετραγωγικά όσα ένα μικρό υπνοδωμάτιο, και για το λόγο αυτό χάνεται χώρος όπως μια μικρή αποθήκη, μια walking closet, ένα βεστιάριο, ένα δεύτερο μπάνιο, ένας απλά κενός χώρος εκτόνωσης, ίσως μπροστά από ένα παράθυρο με θέα.
Δωμάτιο ζευγαριού.

Έτσι και το συγκεκριμένο διαμέρισμα ανακαινίστηκε, από το αρχιτεκτονικό γραφείο Studio Kappa – Κώστογλου Βασιλική, για λόγους αναδιάταξης χώρων, καθώς ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια δημιούργησε νέες ανάγκες κίνησης χώρων, υπνοδωματίων και χώρο τραπεζαρίας, καθώς δεν είχε προβλεφθεί στην αρχική μελέτη της κατοικίας. Το σημείο αυτό πλεόν αποτελεί το κεντρικό στοιχείο του διαμερίσματος, την κεντρική εστία και το χώρο σύναξης οικογένειας και φίλων.
Κουζίνα.

Μπάνιο.

Χωροθετικά, μετακινήθηκε ο διάδρομος, σπάζοντας σε σημεία την ενιαία πορεία του και επικαλύπτοντας σε σημεία το σαλόνι και την τραπεζαρία, δίνοντας έτσι μια πιο ολιστική προσέγγιση στο πως μπορούν να βιωθούν οι χώροι από τους χρήστες τους. Δημιουργήθηκαν επιπλέον χώροι αποθήκευσης, βεστιάριο, κουκέτα και ντουλάπες διαδρόμου, ανάγκη που είχε τεθεί ως πολύ σημαντική από την αρχή. Ο σχεδιασμός έγινε με τη λογική να αξιοποιηθεί και ο μικρότερος χώρος για συγκεκριμένη χρήση ή αποθήκευση.
Παιδικό δωμάτιο.

Σαλόνι.

Από αισθητικής προσέγγισης, τα χρώματα δεν είναι έντοντα, καθώς οι χώροι είναι συγκεκριμένοι και για αυτό απορρήφθηκαν οι έντονες αντιθέσεις. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν βρίσκονται ανάμεσα σε βιομηχανικού στύλ (τσιμεντοκονίες, τσιμεντοπλακίδια, τούβλινοι τοίχοι)  και πιο ρετρό λεπτομερειών, απο αποτελούσε πολύ προσωπικο στυλ των ιδιοκτητών.
Αλλαγές.

Πριν.

Μετά.

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:
Αρχιτεκτονική μελέτη – Εσωτερική διακόσμηση: Βασιλική Κώστογλου – Studio Kappa, Κατασκευή: Έφελκον, Είδη Υγιεινής: Ζαρταλούδης, Δάπεδα: Αρβανίτης, Φωτιστικά: LUMINART, REFLECT LIGHTS.

0 comments:

Post a Comment