LATEST NEWS

Have a quick look at our blog to show you all of the latest news from Europlan...

TEST

TEST
WHAT TO SAY HERE

Tuesday, 28 March 2017

Διαμόρφωση γραφειακών χώρων διοίκησης εταιρείας στην Αττική



Σε υφιστάμενο και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο γραφείων, σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν, από το αρχιτεκτονικό γραφείο A-team Μελέτη Ε.Π.Ε, νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις για τους γραφειακούς χώρους διοίκησης γνωστής εταιρείας.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

Η γραμμική διάταξη του κελύφους με τον κάνναβο ανοιγμάτων και υποστυλωμάτων συμμετείχε δημιουργικά στην σύνταξη του νέου αρχιτεκτονικού λεξιλογίου. Η ακαμψία των επιμήκων εσωτερικών διάδρομων διασπάστηκε με τον κερματισμό της κεντρικής ζώνης των βοηθητικών χωρων και την προσθήκη χρώματος.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

Η κάτοψη οργανώθηκε σε επιμέρους διακριτές ζώνες γραφείων, κινήσεων και πλατειών εκτόνωσης, που εναλλάσσονται μεταξύ τους. Η επιλογή και εφαρμογή των υλικών και η μελέτη φωτισμού, ανέδειξαν τον χαρακτήρα και το κύρος ενός τόπου κεντρικής διοίκησης.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

Η νέα αρχιτεκτονική διαμόρφωση, επιχείρησε να δώσει πιο ενιαία – OpenPlan – αίσθηση στον χώρο, δημιουργώντας γενναιόδωρες εστίες συνάθροισης και κοινωνικότητας. Η γραμμικότητα της κάτοψης τονίζεται μέσω των επιμήκων επενδύσεων των εσωτερικών όψεων, ενώ οι καμπύλες επιφάνειες σηματοδοτούν τους δυο βασικούς χώρους (lobby) εκτόνωσης και υποδοχής.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

Οι απαιτήσεις ενός ιεραρχικά υψηλού εργασιακού χώρου, με βασικές αρχές την συνεργασία και την αυστηρή ιδιωτικότητα, μεταφράστηκε στον χώρο με τις διαφορετικές υφές που προσφέρει η εναλλαγή και αντίθεση κυρίως φυσικών και  λιγότερο συνθετικών υλικών. Οι κοινόχρηστοι χώροι – κουτιά των κουζινών και WC μαζί με τους κλειστούς χώρους των κλιμακοστασίων διαφυγής και μηχανολογικών shaft, συνεχίζουν το «παιχνίδι» των υλικών, καθώς διαφοροποιούνται μέσω του έντονου χρώματος και γίνονται περισσότερο αναγνωρίσιμοι.  
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

Υψηλές προδιαγραφές και στάνταρ ορίστηκαν, όσον αφορά την ηχομόνωση, την ηχοαπορρόφηση και την ακουστική των χώρων. Οι επεμβάσεις μελετήθηκαν με γνώμονα το χαμηλότερο κατά το δυνατόν κόστος, τόσο άμεσα (κόστος επέμβασης), όσο και έμμεσα (επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση υλικών).
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

Οι νέες χαράξεις σε αρκετές περιοχές ταυτίζονται με τις παλαιότερες, γεγονός που είχε θετικό αποτέλεσμα στην αναδιάταξη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και στην επανατοποθέτηση οροφών και δαπέδων. Λειτουργικά κυριαρχούν οι γραφειακοί χώροι διευθυντών και γραμματειακής υποστήριξης, με παρόμοια σχεδιαστική προσέγγιση.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

Ακολουθούν οι χώροι συσκέψεων:
Η αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου (χωρητικότητας 20 ατόμων) μαζί με τους βοηθητικούς της χώρους, βρίσκεται σε κεντροβαρικό σημείο, έχοντας ως χαρακτηριστικό στοιχείο την οροφή από ξύλινες δοκίδες που επεκτείνεται και εκτός αυτής, αντανακλώντας την χαμένη συνέχεια του κεντρικού αιθρίου.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

Οι άλλοι χώροι συσκέψεων μπορούν, παράλληλα – με την κατάλληλη αναδιάταξη της επίπλωσης – να χρησιμοποιηθούν και ως χώροι παρουσιάσεων και προβολών για περίπου 50 και 100 άτομα αντιστοίχως.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

Έξω από τις δυο βασικές αίθουσες συσκέψεων τοποθετούνται οι κοινόχρηστοι χώροι υποδοχής (lobby) που αποτελούν την φυσική τους συνέχεια και εκτόνωση ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με την γενναιόδωρη – σε σχέση με αλλους χώρους του κτιρίου – έκταση τους.

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:
Project: Διαμόρφωση Γραφειακών Χώρων Διοίκησης Εταιρείας, Τοποθεσία: Αττική, Αρχιτεκτονική Μελέτη: A-Team Μελέτη ΕΠΕ – Κατερίνα Καρανίκου – Γεώργιος Σταματάκης, Η/Μ μελέτη: TEAM Μ-Η Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε., Επίβλεψη: A-Team Μελέτη ΕΠΕ, Τεχνική Εταιρεία Κατασκευής: DIMAND S.A. Real Estate Development, Συνολικό Εμβαδό Χώρου Μελέτης: 4.000,00 m2, Xρόνος Μελέτης: 2013 – 2014, Xρόνος Κατασκευής: 2014 – 2015, Κείμενο: A-Team Μελέτη ΕΠΕ, Φωτογράφος: Παναγιώτης Βουμβάκης.

0 comments:

Post a Comment