LATEST NEWS

Have a quick look at our blog to show you all of the latest news from Europlan...

TEST

TEST
WHAT TO SAY HERE

Wednesday, 15 March 2017

Taichung City Cultural Center | Jacobsen Arquitetura

 
Taichung City Cultural Center
Integration
The need to harmoniously organize the large and complex program demanded by the competition within a relatively small plot inspired us an aerial approach. In order to integrate the city and the park, the project envisions an enormous open and fluid plaza, attained through the suspension of all user areas 5 meters above the ground. Floating like lanterns, the diverse activities of the museum and the library will be fragmented into blocks adapted for different uses.
Courtesy of Jacobsen Arquitetura
Monumentality
Monumentality is expressed not only by an iconic form, but also by the playful and poetic aspects, giving to the visitor the awareness of an immediate connection with the construction, through lightness and transparency. Through fragmentation of the whole, we propose a continuous exchange of particles through light, fostering the notion of time and space, stimulating complicity, interaction, concentration and contemplation.
Courtesy of Jacobsen Arquitetura
Sustainability
As a continuation of the exterior to the interior, the halls of the museum and library will become micro-climates made up through variations in the height of lanterns, having transparent planes, shaded by floating volumes. Through the use of these enormous spaces, all of the connections are present in a dramatic, but clear and natural form. Architectural voids reduce the visual impact and assure the continuity of spaces, surroundings, lights, and winds.
Courtesy of Jacobsen Arquitetura
Interactivity
More than being a world-class cultural center, we believe that our proposal can be transformed into an important place of cultural and social interactivity. More than sculptural objects, the lanterns will become new medias, receiving on-time information by means of mapped projections. More than a landmark or a portico for the park, the project presents a contextualized architecture through energetic strategies and spatial qualities based on the climate and customs of the people of Taichung City.
Courtesy of Jacobsen Arquitetura
Project Info
Architects: Jacobsen Arquitetura
Location: Taichung, Taiwan
Type: Cultural Center

0 comments:

Post a Comment