LATEST NEWS

Have a quick look at our blog to show you all of the latest news from Europlan...

TEST

TEST
WHAT TO SAY HERE

EUROPLAN

The first choice for excellence....

EUROPLAN

The first choice for professionalism....

EUROPLAN

The first choice for understanding....

EUROPLAN

The first choice for reliability...

EUROPLAN

The ONLY choice for you !!!.

Friday, 30 June 2017

Lane 189 | UNStudio

Lane 189
Lane 189, located in the Putuo district in central Shanghai – opposite Chang Shou Park and close to the Jade Buddha Temple – is designed to provide a lifestyle destination for Shanghai’s young professionals. Lane189 combines retail, restaurant and office spaces in an organization that rearranges the typical mall into a vertical city center and provides opportunities for shopping, strolling, eating, gathering and relaxing.
Courtesy of UNStudio – Photography: Hufton + Crow
The design incorporates elements of ‘old Shanghai’ through geometry, pattern, and materialization and combines these with a contemporary urban experience, thereby creating a destination with a distinctly Shanghai feel.
Courtesy of UNStudio – Photography: Hufton + Crow
The existing qualities of the immediate urban surroundings, which include small-scale restaurants and boutique stores, are reflected in the building where they are stacked vertically to populate the envelope with programmatic destinations that can be seen from street level.
Courtesy of UNStudio – Photography: Hufton + Crow
Inside, elements of street life are mixed with lifestyle retail features and are distributed throughout the building. The organization of the building encourages the visitor to stroll through and explore the different levels of the complex, where retail spaces follow an open layout and are punctuated with small kiosks.
Courtesy of UNStudio – Photography: Hufton + Crow
The facade is designed to support the overall design concept of a program facade and to create depth for the building envelope. The use of multi-layered components enables a variety of views towards the surroundings, whilst simultaneously providing functional transparency in specifically located areas.
Courtesy of UNStudio – Photography: Hufton + Crow
Based on a hexagonal grid, the facade components follow the articulated geometry of the building and provide constantly changing perspectives.
Diagram: Facade Tesselation –
Courtesy of UNStudio
A gradient transition from bigger to smaller facade components regulates the exposure of the inside to the outside and enhances the main entrance of the building. The facade, therefore, becomes an integrated active layer that can be programmed as display windows, vista points or balconies. On the lower facade, a hexagonal grid consists of diamond-shaped panels that are tied between pins forming a tensioned cladding system. Here the arrangement of the components can change across the facade from single layer to triple layer, up to a depth of 400mm. Constructed from different materials and lit by RGB LEDs these panels create different visual effects: transparent or opaque, colorful or monochrome, reflective or Matt.
Courtesy of UNStudio – Photography: Hufton + Crow
The interior of Lane 189 derives its character from a central void which cuts through the volume from base to top and is punctuated by a series of rounded plateaus. When seen from below the rounded plateaus resemble a cohesive layered organic structure, however, when looking down from above the programs of the plateaus are revealed.
Courtesy of UNStudio – Photography: Hufton + Crow
Project Info
Architects: UNStudio
Location: Shanghai, China
Leads Architects: Ben van Berkel, Hannes Pfau
Manufacturers: Knauf, Osram
Area: 38800.0 m2
Year: 2016
Type: Retail
Photographs: Eric Jap, Hufton + Crow

6 Sandown Valley Crescent | Paragon Architects

6 Sandown Valley Crescent
For this 15,000m2 office development, an existing office building at 6 Sandown Crescent in Sandton, built around 1986, has been reused and stripped to its core structure. Sustainability features have been included and the office layout was rationalized to optimize circulation space.
Courtesy of Paragon Architects
The existing concrete structure and foundations were underpinned and two additional work floors were added, as well as two basements for parking. The new envelope comprises Cool-Lite ST120 glazed panels and unitised composite panels of Alcopanel, reflecting the magnificent Johannesburg skies.
Courtesy of Paragon Architects
The building was developed by Zenprop and is owned by Zenprop and Sun International, who is also the tenant. The Gross Lettable Area (GLA) is approximately 6800m2. The project is not Green Star rated but sustainable elements include movement detectors on lighting, heat pumps for hot water, and the use of evaporative cooling techniques on the glass lift shafts. The office layout was rationalized, which involved moving the existing lift shafts from the center of the building to the edge of the floor plate; and the existing lifts were converted to stairs and wet services.
Courtesy of Paragon Architects
Two additional fire escapes provided an aesthetic opportunity to clad in Novelis. Exploiting contemporary technical opportunities, leaf-shaped cutouts were made of the material, reminiscent of leaves on a forest floor. The lobby interior has Italian porcelain floor tiles and red oak paneling with a monocoat finish for a weathered appearance.
Courtesy of Paragon Architects
Project Info
Architects: Paragon Architects
Location: Johannesburg, South Africa
Size: 15,000m2
Type: Office Building

Отель Silversands на Карибах

В начале 2018 года на карибском острове Гренада откроется новый курортный отель Silversands с интерьерами в современном колониальном стиле.
Гренада не так популярна среди туристов, как соседние с ней острова Сен-Барт и Барбадос. Зато ее полюбил египетский миллионер Нагиб Савирис, который решил доказать всю серьезность своих чувств, открыв здесь курортный отель Silversands. Гостиничный комплекс, построенный по проекту архитектурного бюро AW², должен помочь Гренаде завоевать сердца курортников.
Отель Silversands на Карибах


Архитектурный образ курорта строился вокруг четырех ключевых слов: “природа”, “аутентичность”, “люкс” и “современность”. Постояльцы должны себя чувствовать в гостинице так же естественно и привольно, как в хижине на берегу, но при этом купаться в роскоши. Порой в прямом смысле этого слова: одна из “фишек” курорта – самый большой на Карибах стометровый бассейн. Он замечателен не только своими размерами, но и видами – кажется, что он врезается в океан, словно нос корабля. И это первое, что видят гости Silversands: стойка регистрации выходит на огромную террасу, за которой как раз и начинается бассейн.
Отель Silversands на Карибах


Пляжи – это главное, ради чего люди едут отдыхать на острова, поэтому гостиница устроена так, чтобы показать океан и береговую линию во всей красе. Ее “жилой фонд” составляют виллы с собственными террасами и мини-бассейнами. Часть стоит прямо на берегу, остальные – на склоне холма. В любом случае красивые виды постояльцам обеспечены. 
Отель Silversands на Карибах


Архитекторы AW² задумали виллы так, чтобы граница между интерьером и ландшафтом была едва заметна. Все лежаки, тенты и прочие малые формы на территории курорта решены в том же стиле, что и обстановка вилл, в которой господствует современная разновидность колониального стиля. Никаких ярких красок, резьбы и прочих излишеств. Вместо всего этого в интерьере много светлого дерева, которое не спорит с серебристым оттенком песка на местных пляжах, легких реечных конструкций и светлых натуральных тканей.  
Отель Silversands на Карибах


Как известно, время в подобных местах течет совсем по-другому, так что, хотя гостиница уже почти готова, принимать гостей она начнет только в начале будущего года.
Отель Silversands на Карибах


Отель Silversands на Карибах


Отель Silversands на Карибах


Отель Silversands на Карибах


Отель Silversands на Карибах


Отель Silversands на Карибах


Текст: Анастасия Ромашкевич