LATEST NEWS

Have a quick look at our blog to show you all of the latest news from Europlan...

TEST

TEST
WHAT TO SAY HERE

Friday, 22 September 2017

Διώροφη κατοικία με υπόγειο και περιβάλλοντα χώρο στα Βάγια Θηβών

Μπροστινή Όψη (Νυχτερινή Λήψη) - Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη
 
Σε ένα οικόπεδο πλάτους 7μ., οι αρχιτέκτονες Νικολέττα Δρίτσα και Χριστίνα Πλαΐνη σχεδίασαν την κατοικία μιας νέας οικογένειας, την «αποθήκη 2». Στα Βάγια, που περιτριγυρίζονται και ζουν από τον κάμπο, οι κάτοικοι μεταφέρουν την οικογενειακή ζωή στον πάνω όροφο των κτιρίων, αφήνοντας από κάτω αποθήκες με μεγάλες γκαραζόπορτες που κρύβουν τρακτέρ και μηχανήματα.

Μπροστινή Όψη (Πρωινή Λήψη) – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη


Πλαϊνή Όψη (Πρωινή Λήψη) – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη


Πίσω Όψη (Πρωινή Λήψη) – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη

Οι αρχιτέκτονες επιλύσαν αυτή την προτεραιότητα, με τη χάραξη μιας επιμήκης ράμπας που οδηγεί στον αποκλειστικά υπόγειο – βοηθητικό χώρο, έτσι ώστε από το ισόγειο να υπάρχει πρόσβαση έξω και από τις τρεις όψεις του κτιρίου.

Άποψη Καθιστικού – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη


Άποψη Καθιστικού – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη


Άποψη Καθιστικού – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη

Άποψη Τραπεζαρίας – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη

Άποψη Κουζίνας – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη


Άποψη Σκάλας – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη

Υιοθετήθηκε η ιδέα της μεγάλης γκαραζόπορτας για να κρυφτεί πίσω της μια τζαμαρία διπλού ύψους που φωτίζει το εσωτερικό του σπιτιού και χαρακτηρίζει την όψη από τον δρόμο.

Άποψη Υπνοδωματίου – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη


Απόψεις Παιδικών Υπνοδωματίων – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη


Άποψη WC – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη

Πίσω από τη τζαμαρία: το καθιστικό. Η κουζίνα σε άμεση σχέση με το κήπο στο βάθος του οικοπέδου, ενώ στο κέντρο του διαμπερούς ισογείου  – με πρόσβαση από την πλαϊνή όψη: η είσοδος της κατοικίας, η τραπεζαρία και η σκάλα. Χάρη στη τοποθέτηση του κτιρίου στο οικόπεδο, ο όροφος με τα υπνοδωμάτια έχει θέα προς τον κάμπο.

Πλαϊνή Όψη (Νυχτερινή Λήψη) – Φωτογράφιση: Χριστίνα Πλαΐνη

Δεδομένου του σχήματος του οικοπέδου και των στενών όρων δόμησης, προκύπτει ένας λιτός, μακρόστενος κτιριακός όγκος με ένα πλαίσιο που διαγράφεται ξεκάθαρα στις δύο στενές όψεις του. Οι τζαμαρίες έχουν τοποθετηθεί σε εσοχή ώστε να δημιουργηθούν μεταβατικοί ημιυπαίθριοι χώροι, αλλά και να δοθεί έμφαση στη διαμπερότητα του εσωτερικού χώρου.

0 comments:

Post a Comment