LATEST NEWS

Have a quick look at our blog to show you all of the latest news from Europlan...

TEST

TEST
WHAT TO SAY HERE

Tuesday, 17 April 2018

Ontario holiday home by Scott Posno takes cues from indigenous architecture

The Farm by Scott Posno Design
Iroquois longhouses influenced the creation of a country home by Canadian firm Scott Posno Design, which consists of a slender bar wrapped in cedar and glass.
The project, called The Farm, is situated an hour east of Toronto, on a tranquil site surrounded by farmland and a protected forest. The two-storey dwelling serves as a nature retreat for a man and his grown children, along with friends and family wanting to escape the bustle of city life.
The Farm by Scott Posno Design
The residence consists of several structures spread over a 65-acre (26-hectare) property, all designed to embrace the bucolic setting.

"The Farm was not conceived of as a single iconic house in the country, but as a compound of buildings that engage the compelling qualities of site and landscape," said Scott Posno Design, a Vancouver-based studio established in 2003.
The Farm by Scott Posno Design
Resting atop a shallow ridge, the main house is accessed via a driveway that connects to a dead-end gravel road. Taking cues from traditional dwellings created by the indigenous Iroquois people, the team conceived a long bar that stretches 153 feet (47 metres) and is topped with a gabled roof.
The Farm by Scott Posno Design
"Its steeply gabled form and exaggerated length suggest a modern interpretation of the vernacular longhouse typology," the studio said.
The home has a wooden frame, with walls clad in cedar. The siding's soft grey hue is meant to complement the colours found in the natural landscape. Standing-seam metal was used for the roof, and deep overhangs were incorporated on the north and south ends.
The Farm by Scott Posno Design
Providing views and a strong connection to the landscape was imperative. In response, ample glazing on the east elevation captures the morning light and offers long vistas of rolling hills, thickets of trees and the Ganaraska Forest in the distance.
The Farm by Scott Posno Design
"An existing pond concentrates activity downslope," the team said. "Continuing on, a winding stream that bisects the property is a calming presence, shaded by the surrounding trees."
The ground level of the 4,000-square-foot (372-square-metre) home is split between public and private areas. A garage was placed on the north end and leads into the dining area, living room and kitchen. The southern end is occupied by a double-height master suite with a secluded patio.
The Farm by Scott Posno Design
"The longhouse form translates into an even distribution of programme, from public to private functions in a sequential fashion," said the studio.
Two bedrooms were situated upstairs. Additionally, the team created a loft space above the garage, which can function as an artist's studio or guest suite.
The Farm by Scott Posno Design
In the public areas, polished concrete floors are paired with white oak woodwork, which was also used for the stairs and flooring on the second level. Exposed ceilings made of Douglas fir remind the occupants "of the inherently rustic origins of the project". Vancouver studio &Daughters oversaw the interior design.
The Farm by Scott Posno Design
"A restrained material palette defers to the power of the dramatic site conditions, allowing the simplicity of form and the subtleties of light and shadow to inflect the project," the team said.
An area of particular note within the home is the dining room, which is lined with glass walls that can be opened or closed.

0 comments:

Post a Comment