LATEST NEWS

Have a quick look at our blog to show you all of the latest news from Europlan...

TEST

TEST
WHAT TO SAY HERE

EUROPLAN

The first choice for excellence....

EUROPLAN

The first choice for professionalism....

EUROPLAN

The first choice for understanding....

EUROPLAN

The first choice for reliability...

EUROPLAN

The ONLY choice for you !!!.

Friday, 28 June 2019

OMA designs angular extension for SANAA's New Museum in Manhattan

New Museum extension by OMA


The New York branch of architecture firm OMA has unveiled its design for the extension to the city's SANAA-designed New Museum.
OMA has designed an angular addition to double the size of the contemporary art museum, which Tokyo-based architects Kazuyo Sejima and Ryue Nishizawa of SANAA completed in 2007 in Lower Manhattan.
Measuring 60,000 square feet (5.57 square metres), the extension will include 50,000 square feet (4,645 square metres) of gallery space, improve the circulation of the museum, and offer more areas for the New Museum's education and cultural programme.
New facilities will be housed in an angular structure encased in laminated glass with metal mesh. The design is intended to be complementary but distinct from SANAA's building, which comprises irregularly stacked volumes, also wrapped in metal mesh.
New Museum extension by OMA
OMA's New Museum extension is intended to complement the SANAA-design building
"Our new building establishes its own distinct identity yet it is highly connected to the existing museum," said OMA New York partner Shohei Shigematsu.
First announced in May 2016, the addition will replace a building at 231 Bowery, which currently hosts the museum's New Inc start-up lab and storage for artworks.
It will be shorter than SANAA's seven-storey stack, and instead make up extra space by extending deeper towards the rear of the site.
OMA has sliced the front of the building to create space for a street-level plaza, while the angled top half will be punctured with triangular terraces that offer views of the surrounds.
"We wanted to create a highly public face – starting from the exterior plaza and atrium stair to terraced multipurpose rooms at the top – that will be a conduit of art and activities that provides an openness to engage Bowery and the city beyond," Shigematsu said.
A stairwell will occupy the front angled portion, forming a new circulation route that better links the museum with Prince Street and the nearby Soho neighbourhood.
Large, irregular shaped windows will offer glimpses of the staircase, which will zig-zag up the building to provide access to three new floors of galleries – which OMA has designed to line up with the exhibition spaces of the existing museum.
"A counterpart to the existing tower's verticality and solidity, the new building will expand the galleries horizontally and reveal the vertical circulation through a transparent facade," Shigematsu added.
Other levels will provide a permanent home for the museum's arts organisation New Inc and space for community and education programmes.
New Museum extension by OMA
A key feature of the scheme is a new staircase placed at the front of the building
"The new New Museum will be a synergistic pair working spatially and programmatically in tandem, offering a repertoire of spaces to match the institution's curatorial ambitions and diverse programmes," the architect continued.
Additional facilities include an expanded lobby and bookstore, an upper-level forum that links with the museum's existing Skyroom, a new 80-seat restaurant, as well as back-of-house areas, storage and office space.
Construction on the New Museum extension is slated to begin this year. It will be OMA's first public building in New York, where the firm set up an office in 2001 to up its presence in the Americas.
Led by architect Shohei Shigematsu and Jason Long, the New York outpost has also recently renovated Sotheby's galleries in the city and a black Manhattan apartment building, which marks first ground-up structure in the city.

Studio QI cuts zigzagging entrance into sloped tiled roof of Annso Hill Hotel


The all-white rooms of the Annso Hill Hotel in Tengchong City, western China, are covered with a traditional tiled roof, which is broken by a zigzagging entrance.
Studio QI designed the hotel, which is located on a street lined with bed and breakfasts and small shops, to respond to a sloped site that leads up to a dramatic green landscape surrounded by forests. The building follows the slope and is covered by a tradition tiled roof, cut into at its base by a zigzagging entrance.
Annso Hill Hotel in Tengchong City, China, by Studio QI
The roof tiles that form the front of the hotel step 30 metres down the hillside to almost touch the pavement in front.
As they step upwards, these roof sections break away to reveal sections of white wall and glazing, alongside a staircase that leads directly up the hillside.
Annso Hill Hotel in Tengchong City, China, by Studio QI
"This geometry adds a new trajectory that is perpendicular to the linear street connecting the town both visually and spatially with the 'hidden' hill via a sequence of living conditions," explained the architecture studio.
"It is a play of ambiguity between roofs and walls, facade and ground, elevation and plan; it becomes a design of an 'architectural field' rather than an 'architectural room'."
Annso Hill Hotel in Tengchong City, China, by Studio QI
As well as spaces for guests, the hotel has been designed to house a series of spaces that are open to the public, such as a cafe, bar, gallery and yoga area.
"Our approach provides an open space for the public realm that is extremely rare in Heshun, as the public are drawn to any and all creative activities or social programmes," said the architecture studio.
The bedrooms sit behind these public areas at the top of the hill, oriented to each have an unobstructed view over the open landscape.
Annso Hill Hotel in Tengchong City, China, by Studio QI
The all-white interiors of both the communal spaces and bedrooms, down to details such as furniture and bedding, create a stark contrast with the browns and greys visible outside.
A tall arcade runs alongside the bedrooms, directly open to the outside and shaded by the overhang of the roof and the adjacent forest.
Annso Hill Hotel in Tengchong City, China, by Studio QI
"There is an emphasis on plays of light and shadow through manipulating the geometrical relationship between walls and windows," said the studio.
Viewed from the other side, the hotel peeks up above the town with a stepped series of rooflines reminiscent of the older surrounding structures, but marked out by their full-height glazing and white walls.
Annso Hill Hotel in Tengchong City, China, by Studio QI
Several practices have turned to China's rural landscapes as the dramatic setting for retreats and hotels. In Guizhou Provence, ZJJZ Atelier created a hotel consisting of ten individual wooden cabins, which sit perched on a hillside surrounded by forests.

Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве

За плечами дизайнера — художественная школа (после которой Анастасия успела попробовать себя в области дизайна одежды), Академическая школа дизайна и спецкурс при Миланском политехническом университете по проектированию в сфере гостеприимства. Там же, в Милане, дизайнер обучалась декору и росписи у известного итальянского художника Федерико Перотти, работающего в стиле ботанической живописи.
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 1
Историческое здание в стиле ар-нуво, в котором открылся гастробар, в свое время принадлежало княгине О. А. Туркестановой, и его изначальная планировка с большими окнами высотой более пяти метров, освещающими все двухуровневое пространство, стала неоспоримым плюсом.
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 2
“Нашей главной задачей было создать яркий, запоминающийся интерьер, комфортный для гостей заведения, — рассказывает Анастасия. — Нам также было важно обыграть название гастробара с его отсылкой к человеку разумному, который не может обойтись без коммуникации. Наше пространство должно предоставить гостям возможности для спокойного общения друг с другом и подтолкнуть к новым знакомствам”.
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 3
Было решено поделить ресторан на две части. Основной элемент первого зала — стол, соединенный с барной стойкой, за которым гости могут определиться с напитком и тут же его заказать.
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 4
Благодаря высоким потолкам и просторному балкону этот зал можно использовать в том числе для закрытых мероприятий. С балкона, кстати, открывается вид на огромные круглые потолочные светильники, созданные специально для этого проекта.
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 5
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 6
Во втором зале с мягкой посадкой и приглушенным светом царит камерная атмосфера. В оформлении одной из стен были использованы выполненные на заказ 3D-панели, а зеркала вдоль стен создали эффект расширенного пространства, добавив легкости и света.
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 7
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 8
“Поскольку пространство имело много особенностей и требовало грамотной планировки, где был важен каждый миллиметр, мы сами создали эскизы и изготовили мебель на заказ. Единственной деталью, которую мы приобрели для декора заведения, стали обезьянки Seletti”, — рассказала Анастасия.
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 9
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 10
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 11
Есть в Sapiens и свой ироничный арт-объект: пять фигур, демонстрирующих поэтапное развитие человека, от питекантропа до Homo sapiens, — они нанесены на стену по ходу ступеней лестницы во втором зале.
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 12
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 13
+3
+2
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 14
Новое место: гастробар Sapiens Est Kitchen & Bar в Москве - фото 15